Verhalen

Ik maak verhalen. Verhalen om te reflecteren, verhalen om te verwerken, verhalen om te vertellen. Verhalen op papier, op een beeldscherm en op een podium.

Je kan me vragen om een verhaal voor je te maken. Hieronder staan enkele voorbeelden.

Andere voorbeelden van enkele opdrachten zijn (namen van personen werden op privacyredenen aangepast - klik op de titel om het verhaal te downloaden):

 • Laten we voortdoen (boekje met 10 verhalen geschreven voor Janssen Pharmaceutica, als eerbetoon aan de stichter dr. Paul Janssen.)
 • De Kracht van ontmoetingen (verhalenbundel, uitgegeven in eigen beheer als bijlage van het alumnimagazine van de Vlerickschool, met als rode draad "aandacht voor medewerkers")

Ook voor privé-personen worden soms verhalen geschreven:

 • Milde zonnestralen (verhaal voor de uitvaart van een man die overleed na een periode van dementie - verteld vanuit standpunt familielid)
 • Een kopje en een schoteltje (verhaal voor de uitvaart van een vrouw die onverwacht overleed - verteld vanuit standpunt van een zoon)

Een bijzondere reeks zijn de verhalen van de "Appelboom" (klik op appelboom).

 • Twee mannen
  Twee mannen kijken. Samen. De een kijkt de wereld in het gezicht. Uitdagend, rechtuit, hongerig. Mannen op hun best. Klaar voor wat komt. Verborgen plannen. Petrischaal vol ideeën. Regenbogen die nog moeten getoverd worden. Maar eerst eten. Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral. De man kent Berthold Brecht. De tweede man toont het gezicht van de wereld. Zijdelings. Zoals de wereld zich graag laat zien. In profiel, gegroefd met de sporen van de geschiedenis. Toont de diepte van de ervaring. De man beschrijft vaak de Moral. Legt ze vast op de gevoelige plaat die hij zelf is. Zoals ook …
 • Wereld in veranderin…
  Ze kan goed luisteren. En dat komt omdat ze zwijgt. Het is geen garantie. Niet iedereen die zwijgt luistert, maar zij wel. En met de jaren werd ze er steeds beter in. Ik weet het want ik praat al vijf jaar tegen haar en ze luistert naar alles wat ik haar vertel. Zonder woorden dient ze me van antwoord. Toont ze me dat voor de meeste vragen de antwoorden er al waren, vaak verborgen. Ze helpt me zien. Al vijf jaar. Toen ze haar fysieke aanwezigheid inruilde voor een inspirerende, zeg maar spirituele rol. Het meisje dat niet meer ouder werd. Het meisje van de appelboom. Het is de tijd die toont …
 • Achtendertig uur
  Achtendertig uur. Hij schat dat hij haar in zijn hele leven ongeveer achtendertig uur zag. Een kleine werkweek zeg maar. Misschien iets langer. En nu zag hij haar opnieuw. Of eerder zij hem. Na tien jaar. Zijn naam roepend met haar brede en zo herkenbare glimlach. Ze omhelsde hem en gaf zelfs een kus. Hoe bevreemdend dat dit een vermeldenswaardig feit was in de nazomer van 2021. Temeer daar het van iemand kwam die tien jaar lang een onbekende bekende was. Geen viruscordon, maar vriendschap over de jaren heen. Haar initiatief gaf hem het ontspannen gevoel dat je kan hebben onder de douche na …