Verhalen

Ik maak verhalen. Verhalen om te reflecteren, verhalen om te verwerken, verhalen om te vertellen. Verhalen op papier, op een beeldscherm en op een podium.

Je kan me vragen om een verhaal voor je te maken. Hieronder staan enkele voorbeelden.

Andere voorbeelden van enkele opdrachten zijn (namen van personen werden op privacyredenen aangepast - klik op de titel om het verhaal te downloaden):

 • Laten we voortdoen (boekje met 10 verhalen geschreven voor Janssen Pharmaceutica, als eerbetoon aan de stichter dr. Paul Janssen.)
 • De Kracht van ontmoetingen (verhalenbundel, uitgegeven in eigen beheer als bijlage van het alumnimagazine van de Vlerickschool, met als rode draad "aandacht voor medewerkers")

Ook voor privé-personen worden soms verhalen geschreven:

 • Milde zonnestralen (verhaal voor de uitvaart van een man die overleed na een periode van dementie - verteld vanuit standpunt familielid)
 • Een kopje en een schoteltje (verhaal voor de uitvaart van een vrouw die onverwacht overleed - verteld vanuit standpunt van een zoon)

Een bijzondere reeks zijn de verhalen van de "Appelboom" (klik op appelboom).

 • Rigoureus
  Hij was alleen. En hoewel hij vaker alleen was dan men dacht, zag hij er altijd wat verlaten uit als er niemand bij hem was.  Hij, rustgevend zowel als broeierig, koud zowel als heet, maar altijd bemind. Hij luisterde met eeuwig geduld, voelde met zijn alles omvattende streling. Gaf troost en verlichte wie hem opzocht, letterlijk. Hij kende al hun geheimen, hun meest intieme gevoelens. Ze vertrouwden hem alles toe. Hij was discreet. Zweeg altijd. Kabbelde hooguit eens. Gaf alle ruimte aan wie hem opzocht. Zijn beloning was hun vertrouwen. Hij was steeds getuige op de eerste rij. Als ze …
 • Badmeester
  Een zwarte spiegel strekte zich voor haar uit. Glad, zwart en oneindig lang, langs alle kanten. Zo stelde ze het zich voor. “Zo voel ik me”, dacht ze. Als een zwarte spiegel. Nutteloos in haar betekenis. Een spiegel die niets weerkaatst heeft geen rol te vervullen. In de nacht is het beeld van de dag afwezig. Ze voelde zich in haar nacht, met merries en al. Ze zat aan de vijver waar ze anders zo graag in zwom. Het vertrouwde water dat haar en haar zorgen optilde, de rivierplanten die haar wonden balsemden. Wat verderop smeulde het vuur van het kamp nog na. Restant van de verhitte gesprekken …
 • Witter
  Met de ogen dicht zat hij achter de piano. Het orkest speelde zijn muziek. Bach keek toe. Hij had het lied geschreven op zijn drieëntwintigste maar nu pas begreep hij wat hij toen had neergepend, vierenvijftig jaar later. Grijs haar, witte baard. Zijn uitvoering dreef op de werkelijkheid van zijn ervaring. Hij wist dat het publiek hem zou volgen, maar eigenlijk kon het hem niet schelen. Hij zong en speelde, voor zichzelf en voor het lied. Maar ook voor haar. Dat dacht ze toch. Ze zat op het gras van de tuin waar hij mocht zingen. Amper tien meter verwijderd. Ze kon het zweet zien dat zich op …