Verhalen

Ik maak verhalen. Verhalen om te reflecteren, verhalen om te verwerken, verhalen om te vertellen. Verhalen op papier, op een beeldscherm en op een podium.

Je kan me vragen om een verhaal voor je te maken. Hieronder staan enkele voorbeelden.

Andere voorbeelden van enkele opdrachten zijn (namen van personen werden op privacyredenen aangepast - klik op de titel om het verhaal te downloaden):

 • Laten we voortdoen (boekje met 10 verhalen geschreven voor Janssen Pharmaceutica, als eerbetoon aan de stichter dr. Paul Janssen.)
 • De Kracht van ontmoetingen (verhalenbundel, uitgegeven in eigen beheer als bijlage van het alumnimagazine van de Vlerickschool, met als rode draad "aandacht voor medewerkers")

Ook voor privé-personen worden soms verhalen geschreven:

 • Milde zonnestralen (verhaal voor de uitvaart van een man die overleed na een periode van dementie - verteld vanuit standpunt familielid)
 • Een kopje en een schoteltje (verhaal voor de uitvaart van een vrouw die onverwacht overleed - verteld vanuit standpunt van een zoon)

Een bijzondere reeks zijn de verhalen van de "Appelboom" (klik op appelboom).

 • Blad
  Het blad deed waar het goed is was. De leegte tonen van rand naar rand. Onbeschreven, ongetekend. Blanco. Het was een blad met karakter, dik met rafelige randen. Niet omdat het onverzorgd was, maar omdat wat waarneembaar is, rafelige randen heeft.  Het is rafelig daar waar de tijd begint te tikken en de ruimte wordt gevormd. Je kan je vinger er niet opleggen, maar daar ergens is het begin. Aan die rand. Niet in het midden. Aarzelend ontstaat de creatie en krijgt het blad een betekenis. Een mogelijkheid. Het ontstaan van haar universum. Het had ook een andere kunnen zijn. Maar het is haar …
 • Tintelende zwemmers
  De radio scandeerde vrijheid, in vele toonaarden. “Freedom, Freedom, Yeah Freedom!” Een begrip dat tegenwoordig dagelijks over de lippen van velen ging. Aretha Franklin had het destijds over haar echtgenoot, waar ze kort erna van scheidde. Het kon evengoed over vandaag gaan, zo dacht ze. “Think about what you’re trying to do to me”. Is het daar waar het schoentje knelt? Dat er teveel nagedacht wordt? Denken is immers niet zo gezond voor de ziel. Dan is voelen een betere aanpak. Voelen we genoeg? Staat dit voldoende op de agenda? Ze vroeg het zich af terwijl Aretha hoofdschuddend op de …
 • Worst
  “Het is koud in de wereld”, zei ze. Ze zaten samen aan de tafel. Hij keek naar de thermometer die aan het raam hing. “De wereld is koud”, verduidelijkte ze. Ze had het niet over de temperatuur van het seizoen. “De wereld mist haar centrale verwarming.” Hij begreep haar observatie. De wereld werd nu verwarmd zoals hun huis op die dagen dat ze weer eens te laat stookolie hadden besteld. Met kleine elektrische vuurtjes die zorgden dat je net niet bevroor. Zo ook al die solidariteit die afgelopen jaar her en der was opgedoken. Vuurtjes om te vermijden dat de wereld zou bevriezen. Op de radio …