Theater

Ik schrijf en regisseer theaterstukken.  Deze worden gespeeld door amateurverenigingen (zie onder) of door ons eigen theatercollectief Sarah.

Je kan me als regisseur voor uw gezelschap boeken.

Theaterworkshops en het maken van theaterstukken wordt ook als langlopende teambuilding-activiteit voor ondernemingen aangeboden. Lees meer...

Beschikbare theaterstukken:

(extracten van teksten beschikbaar op aanvraag)

  • Het verdriet van Synghem (monoloog - preproductie, voorstellingen 2021): Op 4 oktober 1946 overlijdt beloftevol wielrenner Triphon Verstraeten op zessentwintigjarige leeftijd na een val tijdens een kermiskoers in Asper/Gavere. Hij glijdt uit over een paardenvijg. Het paard wordt beschuldigd van onopzettelijke doodslag en zal geslacht worden. Vooraleer ter dood gebracht te worden, richt het paard zich nog één keer tot de mensen en vertelt wat hij vindt van kermiskoersen en alle andere zottigheden die mensen verzinnen om hun dagen mee te vullen.
  • Het bevel van de hemel (werktitel - 2021 UITGESTELD door COVID-19):  Een koningin, een dame die temperaturen opmeet in het Koninklijk Meteorologisch Instituut, een moeder... lopen elkaar voor de voeten met de vraag "Waarom zijn we hier?". Het antwoord blijkt eenvoudig zo leren de levensverhalen die met elkaar verbonden zijn.
  • Shangri-La (komedie - 2020 UITGESTEL door COVID-19): Wat gebeurt er als je in een hotel belandt waar de tijd stil staat zolang je er verblijft, waar het kamermeisje ambities heeft als zangeres, waar de eigenaar postzegels verzamelt en waar een BV haar fans probeert te ontsnappen? Op de planken gezet in een productie van De Platte Beurzen - Oosterzele.
  • Voel (2019, hernemingen 2020 UITGESTELD door COVID-19): “Terugblik op gemaakte keuzes”. Een vrouw verzamelt, uit schrik voor dementie, objecten uit haar verleden om de herinneringen aan het verleden te bewaren. Elk object heeft een verhaal. Op een dag is één object verdwenen: een herinnering aan een jeugdliefde die niet is doorgegaan. Ze probeert de herinnering terug aan te vullen door een avond door te brengen met die oude jeugdliefde. Ondertussen worstelen haar dochters met hun eigen liefdeslevens. In 2019 gespeeld in een productie van Sarah. Hernemingen in voorbereiding. Speeldata op sarah.click.
  • Nutteloze mensen leven langer (2019): Kort stuk voor theaterworkshop van Sarah gebaseerd op de teksten van de chinees wijsgeer Zhuang-Zi.
  • Het Feest (2016): “De moeilijkheid van het keuzeproces”. hoe maak je keuzes voor je toekomst en wordt je toekomst werkelijkheid door de keuze te leren beminnen. Het stuk vertelt over keuzes in de liefde, het werk, het leven. Op de planken gezet in een productie van La Barraca Gent.
  • Climatis Vitalba (2009): Muzikaal kindertoneel met 300 kinderen. Gemaakt met de Gemeentelijke Basisschool De Bosrank.
  • Shangri-La (komedie - 2008): Wat gebeurt er als je in een hotel belandt waar de tijd stil staat zolang je er verblijft, waar het kamermeisje ambities heeft als zangeres, waar de eigenaar postzegels verzamelt en waar een BV haar fans probeert te ontsnappen? Op de planken gezet in een productie van Het Nieuw Zingems Toneel.
  • Vera (2006): “Kiezen voor je toekomst”. Een man, de uitbater van een eendjeskraam op de kermis, vertelt hoe hij probeert van zijn verleden los te  komen om zijn keuze te maken voor de toekomst. Hij vertelt het verhaal van Vera, een weesmeisje dat opgroeit op de kermis en dat haar verleden (haar vader) zoekt. Op de planken gezet in een productie van Het Nieuw Zingems Toneel en tijdens De Dag van het Geluk in Leuven (2009).