Theater

Ik schrijf en regisseer theaterstukken.  Deze worden gespeeld door amateurverenigingen (zie onder) of door mijn eigen collectief.

Je kan me als regisseur voor uw gezelschap boeken.

Theaterworkshops en het maken van theaterstukken wordt ook als langlopende teambuilding-activiteit voor ondernemingen aangeboden. Lees meer...

Beschikbare theaterstukken:

(extracten van teksten beschikbaar op aanvraag)

  • Glas (preproductie onderbroken door COVID-19): over de mysterieuze gebeurtenissen in een dorp waar de bewoners stukjes glas ontvangen waar ze alleen een eindeloze puzzel mee kunnen leggen. Pemrose tiles. Waarom?
  • Het verdriet van Synghem (monoloog - preproductie, UITGESTELD door COVID-19): Op 4 oktober 1946 overlijdt beloftevol wielrenner Triphon Verstraeten op zessentwintigjarige leeftijd na een val tijdens een kermiskoers in Asper/Gavere. Hij glijdt uit over een paardenvijg. Het paard wordt beschuldigd van onopzettelijke doodslag en zal geslacht worden. Vooraleer ter dood gebracht te worden, richt het paard zich nog één keer tot de mensen en vertelt wat hij vindt van kermiskoersen en alle andere zottigheden die mensen verzinnen om hun dagen mee te vullen.
  • Het bevel van de hemel (werktitel - 2022 UITGESTELD door COVID-19):  Een koningin, een dame die temperaturen opmeet in het Koninklijk Meteorologisch Instituut, een moeder... lopen elkaar voor de voeten met de vraag "Waarom zijn we hier?". Het antwoord blijkt eenvoudig zo leren de levensverhalen die met elkaar verbonden zijn.
  • Shangri-La (komedie - 2020 AFGELAST door COVID-19): Wat gebeurt er als je in een hotel belandt waar de tijd stil staat zolang je er verblijft, waar het kamermeisje ambities heeft als zangeres, waar de eigenaar postzegels verzamelt en waar een BV haar fans probeert te ontsnappen? Op de planken gezet in een productie van De Platte Beurzen - Oosterzele.
  • Voel (2019): “Terugblik op gemaakte keuzes”. Een vrouw verzamelt, uit schrik voor dementie, objecten uit haar verleden om de herinneringen aan het verleden te bewaren. Elk object heeft een verhaal. Op een dag is één object verdwenen: een herinnering aan een jeugdliefde die niet is doorgegaan. Ze probeert de herinnering terug aan te vullen door een avond door te brengen met die oude jeugdliefde. Ondertussen worstelen haar dochters met hun eigen liefdeslevens. In 2019 gespeeld in een productie van Sarah.
  • Nutteloze mensen leven langer (2019): Kort stuk voor theaterworkshop van Sarah gebaseerd op de teksten van de chinees wijsgeer Zhuang-Zi.
  • Het Feest (2016): “De moeilijkheid van het keuzeproces”. hoe maak je keuzes voor je toekomst en wordt je toekomst werkelijkheid door de keuze te leren beminnen. Het stuk vertelt over keuzes in de liefde, het werk, het leven. Op de planken gezet in een productie van La Barraca Gent.
  • Climatis Vitalba (2009): Muzikaal kindertoneel met 300 kinderen. Gemaakt met de Gemeentelijke Basisschool De Bosrank.
  • Shangri-La (komedie - 2008): Wat gebeurt er als je in een hotel belandt waar de tijd stil staat zolang je er verblijft, waar het kamermeisje ambities heeft als zangeres, waar de eigenaar postzegels verzamelt en waar een BV haar fans probeert te ontsnappen? Op de planken gezet in een productie van Het Nieuw Zingems Toneel.
  • Vera (2006): “Kiezen voor je toekomst”. Een man, de uitbater van een eendjeskraam op de kermis, vertelt hoe hij probeert van zijn verleden los te  komen om zijn keuze te maken voor de toekomst. Hij vertelt het verhaal van Vera, een weesmeisje dat opgroeit op de kermis en dat haar verleden (haar vader) zoekt. Op de planken gezet in een productie van Het Nieuw Zingems Toneel en tijdens De Dag van het Geluk in Leuven (2009).