Nieuwe Werken

Ik geef  nog steeds heel graag eens een lezing. Toen ik in 2000 begon, sprak ik over samenwerken, motivatie en innovatie. De moderne variant heet vandaag het Nieuwe Werken. De regering heeft zijn modewoorden nodig om de bevolking te vertellen dat het ons land regeert. In tijden van vergrijzing en hoge loonkosten, kiest men voor de term het Nieuwe Werken. Om het voor u herkenbaar te houden, neem ik de term even over.

I2BGROE3Toen wij ons bedrijf oprichtten in 2000 ontvingen we amper twee jaar later een prijs van toenmalige Vlaamse Minister van Economie Patricia Ceysens als KMO met een vooruitstrevend mensvriendelijk beleid. Quasi gelijktijdig waren we een proeftuin voor de Vlerickschool die onderzoek deed rond het toen nieuwe keurmerk Investors in People. Zou dergelijk label ook op kleine organisaties van toepassing kunnen zijn? Dit alles gebeurde reeds 15 jaar geleden. We kregen het label dan ook als eerste KMO in Vlaanderen.

78[1]Voor die tijd was ik reeds in aanraking gekomen met Ricardo Semler omdat het eerste bedrijf dat ik mocht leiden, onbewust de stijlkenmerken van Semler’s managementfilosofie reeds toepaste. Ik exporteerde mijn eigen ervaring onder vorm van consultancy naar grotere organisaties zoals Siemens, Belgacom en minder bekende klassieke familiebedrijven. Kortom, ik heb 20 jaar ervaring in wat het is om organisaties zo in te richten dat de mens centraal staat. Ik maakte daarbij, heel naiëf, vele fouten. Zo vervangt vertrouwen leiderschap niet en is verantwoordelijkheid krijgen niet altijd een zegen, laat staan een motivatie.

Veel van wat ik leerde pende ik neer in meer dan 100 verhalen. De meeste kan je op deze website terugvinden.

20160702-_DSC6083Mijn inzichten en vooral mijn ervaring met het nieuwe werken kon ik op een dag ophangen aan de kapstok van Ulrich Libbrecht, professor comparatieve filosofie.  Met zijn denkkader kon ik plots anderen beter helpen in het aanreiken van methodes om het nieuwe werken echt te implementeren. Ik schreef er een boekje over, De Kikker en de Oceaan.

Ik vertel u graag wat ik de afgelopen 20 jaar geleerd heb over dat nieuwe werken. Wat ik ondervond dat werkte en vooral wat niet werkte. Ik vertel u graag de soorten weerstand die ik ondervond, in eigen rangen en in deze van mijn klanten van weleer.

Wilt u een gesprek, een overleg, of een uiteenzetting over mijn ervaringen voor uw directie of middenkader, Contacteer me over het nieuwe werken.